23 Şubat 2012 Perşembe

"Her şerde bir hayır vardır."

Demiş atalarımız. Hani PC bozukken kaçak göçek girdiğim anlarda kendimden haberler vermiştim ya, bir de bir kaç başlık atmıştım unutmayayım diye. Kitapları yazdık. Hemi de iki post halinde.

İkinci ve üçüncü madde için fotoğraf makinemi getirmeyi unutuyorum. Çünkü konuyla ilgili birkaç foto çekmiştim.

Son maddede bu postun başlığı yer almıştı.

Neydi bu şer ve bundan doğan hayır?

Öncelikle aynı durum kitaplar için de geçerli. İşyerindeki bilgisayar tamire gidince bir ay kadar süre bilgisayarsız kaldım ama bunun sayesinde yedi tane kitap okudum. Ve maalesef yine kitapları arka plana atmaya başladım. Evdeki interneti iptal ettirdik. Ve kızımız ihtiyaç duyana kadar da bağlatmayı düşünmüyoruz.Gerçi ben evde hiç PC kullanmıyorum ama babamız eve girişinden yatana kadar ki süreyi hep onun başında geçiriyordu. Evdeki PC de bozulunca bu hayra vesile oldu. Ohhh

Şimdi geldi sıra asıl hayra.Tahmininiz var mı acaba? Efendim ben bundan yaklaşık bir ay önce öyle bir hastalandım ki, parmaklarınızı yersiniz. Uzun zamandır böyle olmamıştım. Ama bu sefer kemiklerime kadar işlediğini hissettim hastalığın. Kızım da nasibini aldı. Yavrum ateşlendi, burnu aktı. Ve ben bu durumdayken, kızımın benden su istemesi, burnunu silmemi istemesi bile işkenceye dönüşüyordu. Birgün işe bile gelemedim. Hemen meleğimi aradım, "yetiş annem" dedim. Geldi ki ikimiz de perişan halde yatıyoruz. Neyse birkaç gün sonunda toparlandık şükürler olsun.

Pekiii sizce bu hastalığın bana kattığı hayır ne olabilir?

Çoğunuzun tahmin ettiği üzere   sigara illetinden kurtuldum. Bir aydan fazla süredir artık sigara içmiyorum. Ha aklıma gelmiyor mu? Elbette geliyor. Ama nasıl olduysa bıraktım işte. Ben ki, sigara içmeyi seven biriydim. Son sigarayı içmeden yatmayan biriydim, Çayı , kahveyi asla dumansız içmeyen biriydim.
Ama nasıl olduysa , bir ay önceki hastalığımda öyle öksürüyordum ki, istesem de içemedim. Öksürüğüm geçince içmek istedim hem tadı çok fena geldi , hem de iyileşen öksürüğüme rağmen beni yine öksürttü.
Şimdi param cebimde kalıyor. Eşimin bana koktuğu gibi, ben kızıma kokmuyorum artık. Keşke eşim de bırakabilse.

Zor olabilir ama imkansız değilmiş.Ben ki 97 senesinden beri içiyorum. Çok erken başladım bu illete ama ben bırakabildiysem , herkes bırakabilir. Eşim meğer ne kadar nefret ediyormuş sigara içmemden yeni yeni anlıyorum. Çünkü öyle böbürlenerek anlatıyor ki , sigarayı bırakışımı. Bir de zayıflasam, eminim yeniden aşık olacak bana :D


24 yorum:

  1. sana 1 iyi 1 kötü haberim var.
    sigarayı bırakman muhteşem.
    sigarayı bırakan kilo alıyor:( bence bırakmışken hemen diyete gir.

    YanıtlaSil
  2. Nilhan,
    Önce kızına sonra kendine yapabileceğin en büyük iyilik bu bence, sakın ama sakın pes etme, sigara içen anne babaların çocukları da sigara içiyor ileride,bunu getir aklına her seferinde.

    tebrik ederim seni, dilerim dönmezsin geriye :)

    YanıtlaSil
  3. offffff öncelikle seni tebrik ediyorum sonra darısı başıma diyorum. Kaç gündür iç sesim çıldırmış durumda "daha ne kadar içeceksin" diye çünkü bayağı rahatsız olmaya başladım artık.

    YanıtlaSil
  4. Tebrik ederim ve inan çok sevindim.Aklına gelmesi çok normal ama lütfeennn sakın pes etme önce kendin sonra çevrendeki sevdiklerin için(onlarda pasif içici oluyor ya ondan sebep)

    YanıtlaSil
  5. Nilhan,bravo sana ya...
    sigara ictigini de yeni ögreniyorum bu arada.

    su internet varya hem iyi hem kötü.Ben de kitap okuyamiyorum istedigim gibi.
    Kendimi toparlamam lazim.

    Kuzunu da öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Ohh geçmiş olsun, böyle hastalık sonrası sigaradan tiksinerek bırakan çok insan tanıyorum. Yaşasın dumansız hayat, tebrikleeeerrr!!!

    YanıtlaSil
  7. Serpil: sağol ya:) şaka bir yana tam teşekküllü bir diyet değil ama ekmeği kestim şimdilik.


    Esra: Biliyor musun? benim ailemde kimse sigara içmiyor ve maalesef ben bu illete lise son sınıfta başlamıştım arkadaşlar ve merak yüzünden. Dersanede unuttum ve ünv de tekrar özgürlük ve arkadaşlar. haa ben de az teşne değilmişim. Geri dönmeyi düşünmüyorum açıkçası.

    YanıtlaSil
  8. Tebrik ederim Nilhan.Sigara içmek insanın kendine yaptığı en büyük kötülüklerden biri galiba.Sağlıkla dolu yıllar dilerim.

    YanıtlaSil
  9. Manolya: biliyor musun hiç aklımda yoktu.Ve dediğim gibi ben içmeyi seviyordum. Oysa şimdi eşim küllük gibi kokuyor bana :P

    Ayla: Pes etmeyeceğim Aylam. Eşim benimle gurur duyuyor :D

    Aslı: Maalesef içiyordum. Ama artık di li geçmiş zamanı kullanıyorum gururla. Elimdeki kitapları bitirmem lazım. öperim cnm

    YanıtlaSil
  10. Görkem: Ben de artık onlardan biriyim. Hakikaten kışın mıçım donardı balkonda zıkkımlanacam diye. yazın şapır şupur terlerdim allahın sıcağında. İnşallah kilo almam be Görkem.

    Jale: Haklısın. Büyük zayıflık. Çok tşk ederim.

    YanıtlaSil
  11. Alkışşş:) Kesinlikle tebrik ediyorum ve bir daha asla dönmemeni diliyorum. Bende direk önce küçük mucizeni düşündüm ve önce onun adına çok hayırlı olduğuna inandım:)

    YanıtlaSil
  12. tebrik ediyorum şekerim. hazırsa insan, bir şekilde bırakıyor sigarayı. Serpil haklı, dikkat et çok hızlı kilo alabilirsin. diyet yapma (ikisi birden çok zorlayabilir) ama daha sebze ağırlıklı beslen ve akşam en geç 8de yemek olayını bitir (ki o saate bile kalmaman daha iyi). tecrübeyle sabittir. sigarayı bıraktıktan sonra aldığım kiloları henüz verebiliyorum ben, hala 4 kilom var :(((

    YanıtlaSil
  13. Canım benim sigaranın kendisinden,kokusundan herşeyinden nefret eden biri olarak nasıl sevindim bu güzel habere anlatamam.."Her şerde bir hayır vardır"kendi hayatımda da örneklerini gördüğüm çok inandığım bir cümledir.Hastalık olarak gördüğümüz şer ne güzel bir hayra vesile olmuş senin yaşamında da çok sevindim gerçekten..
    Çalışma hayatına döndüğüm an evdeki internet olayını bende iptal ettiricem buarada.Çocukların gelişimini olumsuz etkilemesinden tut dediğin gibi kitap sayfalarını unutmamıza kadar faydasının yanında ne çokda zararı var aslında..Geceleri yatmadan önce zarla zorla çevirdiğim bikaç sayfanın dışında kitaplarla benimde arama mesafe girdi:(..Ne diyelim bol okumalı,bol sağlıklı,huzurlu,neşeli günlerimiz olsun.öpüyorum canım:)

    YanıtlaSil
  14. Nihaannn ozlediimm seniii.... Sigarayi birakman bence harika.. Ben cok rahatsiz oluyorum kokusundan vahap icip yanima gelince cok piss kokuyorsun bile diyorum ama o icip yatmaya devam ediyor. Himm kiloya gelince, canim azmin elinden hicbisey kurtulmaz bak bana agustosta diyete basladim, simdi dogum kilolarimi verdim bide uzerine 3 kiloda ekstradan verdim. Dikkat et sadece.

    YanıtlaSil
  15. kıskandım bak şimdi. seni.
    bırakabiliyorsun bari, neden buradan duyurup ta içimizde yer alan ezikliği yüzümüze vuruyorsun:)
    ezik miyiz biz ha ezik miyiz:)

    YanıtlaSil
  16. nilhanım tebrikler canım benim çok çok sevindim .her işte bir hayır vardır doğru demişsin.bizde de eşim hiç pc kullanmaz hatta bana çok kızıyor niye bu kadar bakıyorsun diye:(
    ben nedense hamile keliemsini duyacağımız sanmıştım:))ne oldu dedikce:)hani evde kalmıştım diyosun ya hah diyorum o gün:))

    YanıtlaSil
  17. aa çok sevindim ,sigarayı bırakmana.Ama ciğerlerin benden çoks evinmiştir Nilhanımmm ...
    Hasttalıktan süper bir iyilik çıkmış...Fotolarında çok fazla kilon görünmüyor tatlım ama fazla diyorsan bu azimle onu da başarırsın..
    iyi haberlerine çoks evindim,çok öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  18. Bende bırakanlardanım yıllardır içmiyorum.Hayatımda yaptığım en güzel şeylerden birisi sigarayı bırakmak diye düşünüyorum:)

    YanıtlaSil
  19. Ben kızımın delisiyim: Çok tşk ederim. inş. dönmem zira evde hala bir içici var. ama nasıl olduysa kokusundan acayip tiksiniyorum.

    Tibetimin annesi: Şu anda sigarasızlık beni zorlamıyor. Nöbetlere falan girmiyorum. Hiç bu kadar kolay olacağını sanmıyordum. Sibelim ben bu içimdeki tatlı canavarını durdurmalıyım :(

    Güzel Duru Günler: Tşk ederim. Ben evde okuyamıyorum zaten. Eşim facebook tan ayrılamıyordu. hepimiz için hayırlı oldu anlayacağın.

    YanıtlaSil
  20. Taze anne: Neredesin sen Gülo?Sigara öyle bir illet maalesef Gül. yatmadan içiyorsun, kalkınca onunla ayıkıyorsun.
    Gül ben diyet yapamıyorum. yani yaparım ama istemiyorum. ben kısıtlı yiyemem. mahvolurum. şimdi yavaş yavaş öğün azaltmaya ve ekmek yememeye başladım. ben sabah kahvaltı etmiyorum. öğlene kadar çok acıkıyorum. yani demem o ki çok düzensiz besleniyorum.

    hypo: ya ben bırakabildiysem herkes bırakabilir gibisinden bir düşünce geçmişti kafamdan be hypo. ben ki sigara içmeyi çok seviyordum. sabah ilk ağzıma giren acı kahve ve duman.ilk zamanlar kahve bile içmedim. bana göre kahve kuru kuruya içilmez. 2-3 hafta sonra cesaret edip kahve içtiğimde sigarasız da içilebildiğini gördüm.imkansız değilmiş. benimki de laf işte ha. irade mirade fasafiso. hastalanmasam hayatta bırakmazdım okka :D

    bahar ve kızısı yağmur: ne mutlu bana değil mi? tşk Bahar.

    YanıtlaSil
  21. sezobigo: hamile mi? inş. yakında onun da müjdesini veririm bigom :D ya internet bataklık gibi. çıkmaya çalıştıkça batıyorsun :D (yalan dünya da rıza nın nurhayat için söylediği cümle )

    düşlerimden inciler: yarım dünyamsı bişeyim İlknurum. azim mazim hak getire be canım. benim yeme düzenimi değiştirmem lazım. çok tşk canım. muck.

    pembe kekik: darısı eşime. ama onunki imkansız görünüyor işte. seni de tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  22. Valla bende kutluyorum, biri sigara içmeyi bıraktım deyince çok seviniorum. ( ben halen devam ) ablamda iki sene önce bıraktı, yaşamak buymuş diyor ve hiç kilo almadı..

    Gerçekten çok sevindim..

    YanıtlaSil
  23. Tebrikler Nilhan. Iradenle ben de gurur duydum dostum. En cok da Ece icin sevindim. Rol modelisin nitekim.
    Ben eminim yakin zamanda kilo ile ilgili benzer post gelecek:) atilimlar devam edecek..

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...