8 Eylül 2011 Perşembe

Helal Sana Ayşe Arman

Dünkü yazımda bir haber okuduğumu ve çok etkilendiğimi yazmıştım. Ve bugün sizinle paylaşacaktım. İşte dün okuduğum yazı bu. Ben bugün açacaktım ağzımı, yumacaktım gözümü. Sisteme de, işleyişe de ... diye devam edecektim. Tinay ve Nur'un hikayesini okuyup da etkilenmemek mümkün değil. Bu ülkede kendi öz çocuğuna işkence eden aileler varken, Tinay'ın yaptığı müthiş birşey. Ama sistem bunu görmezden geliyor ve sırf ayıp olmasın diye merhametsizce birşey yapıp Nur'u evlat edinmek için sırada bekleyen aileye vermek istiyor.

Dün Ayşe Arman'a mail attım. yazısını paylaşabilir miyim diye. Paylaşarak destek olmaktan başka ne yapabilirim diye. Cevap gelmedi. Ama bugün daha ofise yeni girmişken eşim aradı."Canım gözün aydın" dedi. Hayırdır inşallah dedim içimden."Ayşe Arman'ı oku" dedi ve kapattı. Ve bingoooo. İşte beklediğim haber.

İyi ki, acele etmemişim yazmak için. Yoksa fena halde deşifre edecektim içimdeki sokak edebiyatlı kadını :P
Ve devam etmiş Ayşe Arman. Yapılan yorumları, yollanan mailleri paylaşmış. Bir de Ayşe ile Emir'in hikayesini paylaşmış.

Elimden geldiğince destek olmaya çalışacağım. Fax, mail, telefon, dilekçe... Keşke İstanbul'da olsam ve mahkemeye katılabilsem.
Umarım bu melek anneler asla ve asla minik yavrularından ayrılmak zorunda kalmazlar. Ve bu yavrular sıcak yuvalarından alıkonulmazlar. Bunu tüm kalbimle diliyorum.
Çoğu ailenin kendi öz evladına sağlayamadığı imkanlarla büyütülen bu çocukları da düşünsün bu sistem nolur. Biraz da empati kursunlar, bu kadar zor mu?

27 yorum:

  1. Çocuk esirgeme kurumunda aile sıcaklığına, şefkate,anne demeye ihtiyacı olan bir sürü çocuk varken bu kadar prosedür, bu kadar saçmalık niye. İnsanlar resmen evlat edinmek istediğine pişman ediliyorlar.(Bir tanıdığım evlat edinme sürecinde çok yıpratıldı)

    Tınay'ın hikayesini okuyunca çok etkiledim,kocaman yüreğine hayran kaldım.Allah böyle güzel insanlarla karşılaştırsın herkesi.Koruyucu ailenin isteklerini hadi bir kenara bırak o küçük çocuğun psikolojisini hiç mi düşünmezler. Abi demiş, anne demiş hoopppp başka aileye vereceğiz seni derken yaşayacağı tramvayı nasıl dikkate almazlar.İnsan gerçekten bazen insan edesi geliyor sisteme.Sonucun mutlu bitmesine sevindim, inşallah mahkemede bu yönde karar verir.

    YanıtlaSil
  2. Şu sıralar pek de düşündüğüm bu olayla ilgili böyle şeylerin yaşanması beni epey bi tedirgin etti... İçim sıkıldı..
    Umarım Nur'un yüzü ömür boyu güler.....

    YanıtlaSil
  3. Bir çocuğun elinden başka hiç bir şey insanın avucuna eşsiz bir güzellikte oturup insanda böylesi bir koruma içgüdüsü oluşturamaz.

    Tinay ve Nur'un hikayesini dün Anne'de okudum,orayada yazdım maalesef ve maalesf ki Nur'u alıp bekleyen aileye vermeyi,onlarada alışır ama diyen zihniyetteki insanlara emanet bu çocuklar !!!
    Ben Nur'un Tinay annesinin yanında kalacağına yürekten inanıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Hayat kimilerine ne kadar zor! Sana da, Ayşe Arman'a da, bakana da helal olsun..

    YanıtlaSil
  5. bizim de eşimle niyetimiz ikinci çocuğu evlat edinmekti biliyor musun? şimdi daha çok istedim...

    YanıtlaSil
  6. ayşe armanı önceleri sürekli takip ederdim, son zamanlarda bırakmıştım okumayı, kendisine helal olsun onun sayesinde anne- çocuk ayrılmayacak, fatma şahinede teşekkür etmek gerekiyor bu konuda duyarlı davrandığı için,

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel bir davranış bu,tebrik ederim sizi.Duyarlı blogger dostlarımı gördükçe seviniyorum.Umarım Ayşe Arman'ın yazısı amacına ulaşır..

    YanıtlaSil
  8. bazen sonucu güzel şeyler de olabiliyor
    zor da olsa...zorlayarak da olsa

    YanıtlaSil
  9. Ayşe Armanın konuyu gündeme getirmesi,senin gibi duyarlı insanların duyurması,bakanın direk ilgilenmesi insanın içinde çiçekler açtırıyor...İnşallah Nur annesinden hiç ayrılmaz bu işlerde böyle domates patates alır satar gibi sallama işler olmaktan çıkar..

    YanıtlaSil
  10. Sonuca çok mutlu oldum. Okumamıştım, teşekkür ederim paylaştığın için. İnşallah bununla ilgili bir kanun da en kısa zamanda çıkar, yoksa bir sonraki olayda hoop diye başa dönebilir, kurumların bu ilkel yönetim sistemi yüzünden. Tinay ve Nur kurtuldu ama kimbilir bilemediğimiz böyle sistem kurbanı kaç çocuk var? Takip etmek lazım mutlaka, yasa çıkana kadar.

    YanıtlaSil
  11. paylaşımın için teşekkür. İnşallah ayırmazlar Timay ve Nur'u.

    YanıtlaSil
  12. Bende sabah okudum Ayşe Arman 'ın yazısını,helal olsun diyorum,canı gönülden destekliyorum,inşallah güzel şeyler olur.

    YanıtlaSil
  13. $imdi haberim oldu böyle bir durumdan.
    inanamiyorum sanki e$ya bu cocuk.Biraz onda biraz ba$kasinda...
    ama cok sevindim sonuca..

    YanıtlaSil
  14. Ayla: Ayla hakikaten dediğin doğru. pişman ettiriliyor kocaman yürekli aileler.Çocuğun psikolojisi kimin umurundaki. Umarım dediğin gibi mahkeme de bu yönde sonuçlanır.

    cafenohut: Nohutum güzel yürekli arkadaşım, tam da sana yakışır bir düşünce.ne şanslı olur senin gibi meleğe sahip olan bir çocuk.

    sedo kız: un kurabiyen çok ama çok şanslı. sizin gibi aileye sahip olduğu için.Ben de inancımı yitirmek istemiyorum. Umarım dilediğimiz gibi gelişir olaylar. Sizi çok öpüyorum

    YanıtlaSil
  15. Deli annem: ve maalesef bu zor olan hayatı sistem di hak dı hukuk du denen şeyler daha da zorlaştırıyor. ben bişey yapmadım ki deli annem.

    Tibetimin annesi: ve inşallah en kısa zamanda o güzel yuvanız evlat edindiğiniz melekle daha da güzelleşir Sibelim, koca yürekli arkadaşım.

    dürr-i yekta: evet bakanın da sağduyusunu es geçmemek lazım. inşallah daha çok kuzu böyle ailelere kavuşur ve mutlu olurlar.

    YanıtlaSil
  16. krnc: ulaşacak bence. çok tepki var çünkü. ben sadece yazmaya çalıştım her ne kadar vurgulayıcı bir dilim olmasa da ufacık da olsa katkım bulunsun istedim.

    Aynur : ve umarım olmaya da devam eder.

    anne kraliçe: ne güzel demişsin. pazardan sebze alır gibi. sözkonusu olanın küçük bir yavru olduğundan bihaberler maalesef.

    YanıtlaSil
  17. Başka türlü olması zaten mantık dışıydı.Ama bu ülke de mantığın ışığında yürüyen işler ne kadar az değil mi?Çok sevindim böyle olmasına.Aileyi ilgilendiren bakanlıklara kadınların ve özellikle anne olanların getirilmesi bu noktada ne denli işe yarıyor öyle değil mi?
    Sevgiler Nilhancım...

    YanıtlaSil
  18. görkem: dünden beri içim içimi kemiriyordu. eşim de çok etkilendi. ne yapılabilir öğren dedi. sabahki haberi okuyunca çok sevinmiş ilk işi beni aramak olmuştu. Hay ben bu sistemin.......

    elif-kayra: ayrılmayacaklar inşallah Elif. hep mutlu bir aile olarak kalacaklar.

    efe ve eren: olacak inşallah arkadaşım.

    YanıtlaSil
  19. http://dilosunayakizleri.blogspot.com/2011/09/bir-anneyi-yavrusundan-ayrmak.html

    Sevgili Sevgi paylaşmıştı facede ve gazetelerde ilgilendim..bu sabahta haberi alınca hemen Sevgiyle paylaştım :) şükür :)

    YanıtlaSil
  20. şükürler olsun çok üzülmüştüm ilk duyduğumda ama şimdi şükürler olsun deyip duruyorum eminim mahkemedende sonuç bu yönde çıkacak şükürler olsun

    YanıtlaSil
  21. Çocukları evlat edindirme aşamalarına kızıyordum ama orada bile suistimal varken normal geliyor artık. Link verdiğin yazıları okumadan yazıyorum ve bulduğum ilk fırsatta bakmak isityorum teşekkürler canım

    YanıtlaSil
  22. Yaruze: Gönülüm bu ülkede mantık dışı olan o kadar çok şey var ki!!!kesinlikle bakanın anne olmasının da etkisi var bu işte, senin de dediğin gibi.
    çok öpüyorum canım

    Ülkü: çok şükür arkadaşım

    sezobigo: inşallah bigom. o da olacak ve nur kendisini seven isteyen tinay la kalacak.

    nehir ida: bu ülkede bürokrasi insanın canından bezdiriyor Ebrucum

    YanıtlaSil
  23. annelik doğurmakla değil asıl emekle varedilen bir durum zaten bence ki bu durumda doğumdan gelen bir öncelik bile söz konusud eğil tamamen sistemin yanlış oluşturulması. çözüme kavuşması sevindirici, hiçbir anne evladından ayrı kalmasın, dayanılacak gibi değil :(

    YanıtlaSil
  24. valla nasıl mutlu oldum anlatamam 2. haberde:) bencede helal olsun bakan'a...böyle bir düzenleme yaparsa ne kadar insanın hayatına dokunur kim bilir....

    ah çok mutlu oldum yahu:)

    YanıtlaSil
  25. Mutlu sonu akşam haberlerde izledim.İnşallah bir aksilik çıkmaz.Çocuk için çok zor olur yoksa.

    YanıtlaSil
  26. nil: çok doğru yazmışsın nilcim. bakanın da anne olması süper bence. Ancak bir anne diğer annenin halinden bu kadar güzel anlayabilirdi. yoksa baksana mantığa " diğer aileye de alışır"mış.

    dilek: inşallah dilekçim bir an önce ucu açık kanunlar düzenlenir de bir çok melek sıcak yuvalara kavuşur.

    pembekekik: tüh bak ben kaçırmışım haberleri.sadece çocuk değil eminim Tinay da çok üzülecektir. umarım mutlu sonlanacak bu hikaye.

    YanıtlaSil
  27. Tinay ve Nur'un hikayesinin olumlu bitmesi ne kadar mutlu etti beni. Hikayeyi duyunca kendi kendime sinirlenip durmuş, böyle bir mantıksızlık nasıl olur diye söylenmiştim.
    Benim erkek kardeşimin eşinin anne ve babası da çok tatlı bir kız çocuğun koruyucu ailesi. 6 senedir birlikteler. Kendi çocuklarından ayırmamışlar, üstüne titriyorlar. Bir tarafdan da birgün babası çıkar gelir de çocuk üzerinde hak iddia eder mi diye de tedirginler. O kız çocuğunu topluma kazandırıp iyi bir evlat yetiştiriyorlar. Çok takdire şayan bir insanlık örneği.

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...