29 Temmuz 2011 Cuma

Somali için iftar vakti

Diyanet üçte biri çocuk 40 milyon kişinin açlık çektiği Doğu Afrika için “Her evden bir fitre bir iftar Afrika’ya” kampanyası başlattı. AFRİKA yazıp 5601’e atılan her SMS 5 TL yardım olacak.

Birleşmiş Milletler’in açlık uyarısı yaptığı Somali için Diyanet de harekete geçti. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türk Diyanet Vakfı ile ortaklaşa “Her Evden Bir Fitre ve Bir İftar Afrika’ya” adlı kampanya düzenlediklerini açıkladı.

Görmez, Atatürk Spor Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, dünyanın en fakir kıtası olan Afrika’da 40 milyonun üzerinde insanın kronik açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığına dikkati çekti. Görmez,  “Dünyanın hangi köşesinde olursa olsun insana yardım eli uzatmak, çok uzaklarda da olsalar birileri açken asla tok yatmamak, insanlığın birlik ve dirliği için elimizdeki nimetleri paylaşmak ve mesafeleri yok sayarak gönül köprüleri kurmak için bir kampanya başlatmış bulunuyoruz” dedi.
Fitreler Afrika’ya ab-ı hayat olacak

Görmez, böylece ramazanın bereketinin paylaşılacağını, fitrelerin en azından birinin gönderilmesi suretiyle Afrika’dakilere, bir lokma ekmek ve bir yudum su ikram edilmiş olunacağını vurguladı. Kampanyanın ramazanın ilk günü olan 1 Ağustos’ta başlayacağını belirten Görmez, “Bütün cep telefonu operatörlerden ‘AFRİKA’ yazıp 5601’e gönderilecek. SMS’ler 5 TL karşılığında olacak. Ümit ediyoruz ki fitrelerimiz ve iftarlarımız uzaklarda hayata tutunmaya çalışan canlara ab-ı hayat olacaktır” dedi.

Görmez, Din İşleri Yüksek Kurulu’nun belirlediği fitre miktarının asgari 7,5 lira olduğunu, maddi durumu iyi olanların kendi konumunu göz önünde bulundurarak bunun üzerinde fitre verebileceğini sözlerine ekledi.
Görmez her ramazanda toplumsal ve evrensel sorunlardan birisini öne çıkaran ve toplumu o sorunları çözmeye davet eden bir tema işlediklerini söyledi. Daha önceki yıllarda ‘’ramazan paylaşmaktır’’ ve Kur’an temalarını ele aldıklarını anımsatan Görmez, bu sene ‘komşuluk’ temasını işlemeye çalışacaklarını ifade etti. Öncelikle din görevlilerinin komşuluk ilişkilerini gözden geçirmesini istediklerine işaret eden Görmez, “Gözümüzün değil gönlümüzün doyduğu iftar sofralarında buluşmalıyız. Din görevlileri, birbirinizi iftara davet edin. Beni de davet edin, geleyim” dedi. “Asrımıza Yeni Bir Komşuluk Aşısı” kampanyasının ilgi göreceği yönündeki inancını dile getiren Görmez, “Ramazandaki programlarımız da komşuluk ilişkilerini yeniden canlandırmaya yönelik olacak. ‘Lütfen herkes bir iftar sofrasını komşusuyla paylaşsın. Sahurda çorbanızı komşunuzla paylaşın’ diyeceğiz” şeklinde konuştu.


Not: Bu aralar sıcakların verdiği rehavetten midir, sıkılmışlıktan mıdır bilinmez hiç bişey yapasım yok. Ondandır bloglara uzun zamandır uğramayışımın sebebi. Canım Aylam merak etmiş. Arada uğrarım tekrar.

Bu arada haber Star Gazetesinden alıntıdır. Adaletinden sual olunmaz biliyorum ama "ordaki insanların günahı ne?" demekten de geri alamıyorum kendimi :(

5 yorum:

  1. Bu sabah arabada işe gelirken konuştuk bu konuyu Nilhan,oraların durumu içler acısı.Bu sene fitremizi oraya gönderelim dedi Erol gayet mantıklıydı dediği.Koca bir dünya bir bölgeyi nasıl doğuramaz,bu nasıl adalet diye isyan edesimiz geldi, sonra sustuk halimize şükrettik.Mutlaka yapılacak birşeyler vardır.Gözlerin görmesi yetmiyor keşke herkesin gönül gözü açık olsa da görebilse orada olanları idrak edebilse, aman benim yardımımdan ne olacak demese.

    Allahım sen orada olan insanlara yardım et.

    YanıtlaSil
  2. Bu arada sıcaklardan galiba,bloglarda pek ses seda yok.İnsan görmeyince merak ediyor acaba dedim yine sessiz sedasız tatillere mi gitti.

    YanıtlaSil
  3. Çok önemli bir konuya değinmişsin inşallah hepimiz gerekli duyarlılığı gösteririz ve halimize sonsuz şükürler etmek için ne çok neden var....

    YanıtlaSil
  4. Bizler yemek beğenmez üsstüne üstlük israf ederken onlar bizim beğenmediklerimize muhtaçlar...
    Keşke elimizde olsa da hepsini doyurabilsek ...

    YanıtlaSil
  5. Son söylediğine bende katılıyorum canım, var bir adaletsizlık ama....

    YanıtlaSil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...