17 Kasım 2014 Pazartesi

Aşure ve Triliçe

Bu seneki aşure fotoğrafları Ece'den. Ben başka bişeyle uğraşırken çekmiş. Tesadüfen gördüm. Yoksa eklemeyecektim bloğa. Bana göre hergün olsa yiyebileceğim bir tatlı aşure. Ondandır bu sene iki tencere yaptık. Annem yaptı sağolsun. Nefis oldular. Her ne kadar yapmasını bilsem de annemin eli değince bir başka oluyor sanki herşey.



Blogların birinde rastladım triliçe tatlısına, ilgimi çekti. Evde sütte vardı. Fotoğrafını çekmedim çünkü sütü fazla karameli az olmuştu. Buna rağmen ben beğendim. Çok hafif bir tatlı. Eşim sadece tadına baktı, Ece ise ağzına bile koymadı. Bir borcamı ben yedim desem abartmış olmam. Ama bir daha deneyeceğim kesin.

Tatlıya olan zaafımdan nasıl vazgeçebilirim bilmiyorum. Çok seviyorum. Sigara tiryakileri yemekten sonra hemen yakarlar ya bir tane, ben de tatlı ne var acaba diye bakıyorum çekmeceme. Evde tatlı olunca acayip mutlu oluyorum. Biliyorum hiç sağlıklı değil, kanserin bir numaralı dostu. Ama engel olamıyorum nefsime. Yiyip yiyip kilo almayanlara da uyuzum.

Bu aralar doğum günü ile bozdum kafayı. Yumurta kapıya dayanınca tutuştum. Güya birşey yapmayacaktım bu sene. Ama olur mu? İlla kendimi yormam, yeni şeyler denemem lazım. Hepsi sıpa kızım için. Okuldan beş kız arkadaşını davet ettik. Genelde evimize yakın oturanları seçtik. Umarım diğer arkadaşları üzülmez. Malum ailede hiç çocuk yok Ece nin yaşıtı.  Bakalım eve nasıl sığacağız?
Şimdi fellik fellik ne yapabilirim diye araştırıyorum. Konseptimiz kızımın istemesiyle, Disney prensesleri.
Süslemeler, ikramlar, hatıra çerçevesi, hediyelikler... yapacak çok iş var. Bu hafta artık erkenden uyusunlar diye gözlerinin içine bakacağım çocukların. İnşallah cumartesi günü izin alabilirim.

Heryanım liste doldu yine. Ece nin elbisesi, ayakkabısı tamam, pasta siparişi tamam, parti için tabak çanak tamam,... Oy oy daha yapacak bir sürü şey var.

Haydi bana müsaade.

Herkese iyi haftalar.


12 yorum:

  1. nihal sende kendimi gördüm bu kadar olur, yapıp yapıp kendi başına yiyenlerdenim, bu aralar bıraktım artık yapmayı, ancak beslenme çantasına koymak için :))) triliçeyi haftasonu bir yemek programında gördüm, çok beğendim. ama ilk önce bi çizkek denemek istiyorum :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilolarla başım dertte ve ben bu kadar tatlı yiyorum. Eğer zayıf olsam ağzım boş durmazdı kesin.

      Sil
  2. Yaparsın sen hatta çoğunu yapmışsın bile...

    Var ya bu tatlı konusunda anneme oturur kalkar dua ederim hep. Kilo almaya çok müsait bir yapım vardır. Annemın de oyle.. Bizi sağlıklı beslenmek için bu tür şeylerden uzak tuttu ve doğal olarak tatlı pek yiyemedim. Hala da kırk gün yemesem tatlı aklıma gelmez. Kolay gelsin bu arada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlıklı beslenmek ve annem. Eskiden öyle bir dert, öyle bir moda yoktu ki. Babam tam bir tatlı canavarı. ben ve küçük kardeşim de öyle. her yemek sonrası ağzımıza tatlı birşey atmak için aranır dururuz maalesef.

      İşyerimde yaptım çoğu şeyi Ayla. Ah keşke temizlik ve ikramları da işyerinde yapabilme gibi bir şansım olsa. Evde bana ait o kadar az zaman kalıyor ki? 24 saat yetmiyor bana.

      Sil
  3. Çayı şekersiz içmeye alışmakla başlarsan ve 20 gün kadar tatlı yemezsen bir daha asla yiyemiyormuşsun. Uygulayanlar çok memnun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çayı taa ortaokuldayken anneme özenerek şekersiz içmeye başladım. HAla da her içeceğim şekersizdir.
      Ama tatlısız bir hayat düşünemiyorum. Hele de şekersiz çayla süper gidiyor :)

      Sil
  4. Nilhan'cım sen duramazsın zaten o doğumgünü kutlanır elbet kutlanmaz mı :))
    Iyi yapmışsın tabi, elbise ve pasta hazırsa gerisi teferruat zaten. Eminim nefis olmuştur herşey? Pazar günü mü kutlama?
    Bu arada tatlısız duramayan ve özellikle de çikolataya her daim hazır ben tarçın sayesinde kurtuldum tatlidan. Tavsiye ederim. Geceleri yatmadan 1 saat önce bol tarçınlı süt ve suyuna kabuk tarçın at bir dene bakalım isteğini koreltiyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unutmuşum yazmayı aşureye ben de bayılırım her daim yine de. Allah kabul etsin anne elo değmişse daha da nefis olmuştur elbet.

      Sil
  5. triliçe tatlısını ben de merak ediyorum ama henüz denemedim :)
    aşure nefis gözüküyor, allah kabul etsin, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Triliçeyi ben pek beceremedim. acemiliğime geldi. ama tekrar deneyeceğim. tavsiye ederim.
      Sağol cnm

      Sil

Sen de yaz yaz yaz
Bir kaç satır yaz
Dök içindekileri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...